Två dagar i Bergen

Två dagar i september var vi i Bergen för att visa upp oss offshoremässan i Bergen. Vi var några glada, men smått förvirrade, deltagare från Mudenia som anlände till Bergen en dag senare än beräknat. En elak magåkomma härjade i Kirkenes, vilken typiskt nog skulle drabba några av oss och gjorde en flyresa mer eller mindre omöjlig. Vi insåg att bekvämlighetsinrättningarna på ett flygplan inte skulle vara tillräckliga och tog en dag för att kurera oss. Nåväl, väl i Bergen skulle vi bygga monter med diverse medtaget utställningsmateriel. Kan så här i efterhand konstatera att vi har en del att lära oss, men en kreativitet värd namnet fixade vi till en bra monter. Men det tog några timmar, åkandes i taxi kors och tvärs genom Bergen för att få ihop allt som tilltugg, dricka och en styck LCD-TV. Synd bara att det var mörkt, annars hade vi sett allt vad Bergen har att erbjuda.En strålande uppbyggd monter med Petra som dragplåster
Kate och Petra diskuterar inredningsbehov. Jag och Pål far runt i taxi och jagar LCD-TV


Bergen var ju en ny erfarenhet för mig och är en otroligt vacker stad, insprängd bland fjordar och fjäll. Kan säkert bli aktuellt att ta sig dit till sommaren och bara gå omkring och strosa och titta på alla vackra vyer. Kan nog påstå att det lilla jag upplevde i dagsljus tog lite av andan ur mig och ögonen behagades på allra bästa sätt.
Vackra hus vid hamnen i Bergen. Är omöjligt att fånga det vacka på bild
Syns dåligt, men det ska vara en bergbana upp till en restaurang på toppen.
Husen ligger vackert på fjällsluttningarna
Verkar vara någon gammal magasinbyggnad

Efter två hårda dagar i montern, avslutades mässan med en oktoberfest med säkert minst 2000 deltagare efter tysk förebild. Där var det gratis öl och mat så mycket man nu orkade, uppträde i olika artister och naturligtvis den obligatoriska umpa-bumpa musiken som hör alla oktoberfestivaler till.
Efter sådana här ansträngande bravader måste man ju bara hem och vila upp sig och hämta andan, så jag for hem till Svea rike för två dagars återhämtning. Därefter var det dags att fara upp igen för en tur till Murmansk, men det blir en helt annan historia.

Må väl och lev väl


RSS 2.0