Sommartider

Äntligen är sommaren här! I alla fall för en stund. Det kom en fyra-fem dagar med underbart sommarväder och de sista dagarna visade kvicksilvret på 26 grader. Synd att vi inte fick chansen att får njuta av dessa dagara fullt ut, då arbetet kom i vägen. Väderskiftningarna kommer och går, ena dagen tio till tolv grader andra dagen 20 grader.
Hur som helst har vi haft några helt underbara kvällar där vår nya altan kommit till sin rätt.

Äntligen har jag fått min gamla kollega, Mats, att få tummarna ur och anta utmaningen och komma hit och arbeta i denna trevliga miljö. Det tog ett tag, men har man varit så länge hos en arbetsgivare som han var, så inser man ju att tummarna sitter ganska hårt.

På arbetet har det varit en aning turbolent, men samtidigt har vi fått tillgång till områden som gör att vår framdrift går som tåget. Shane och Tom, två underbara australiensare med kompetens, har sett till att beslut tas och att det händer något från beställarens sida. Hos Shane och Tom finns det en fullständig förståelse om hur en installation för kraft och automation ska gå till och äntligen får vi gehör för våra problem och åsikter.
Till skillnad mot Shane och Tom, finns det personer i ledande ställning som beter sig nedvärderande och kompromisslöst. En attityd för att skyla över sina egna brister på kompetens och kunskap. "With black people this shit has been done already" är den typ av kommentarer som haglat över oss sista tiden. Som jag brukar säga, låt dem spralla sig trötta för förr eller senare kommer verkligheten i fatt dem.

Nåväl, om man är det minsta lilla insatt så ser man ganska snart att den personal vi förfogar över gör ett fantastiskt bra jobb och ingen skugga ska falla över någon. Med sådana medarbetare skulle vi kunna ha en slogan, "Underverk gör vi medans du väntar, mirakel tar något längre tid".

Vissa av oss har gjort enträgna försök att få fisk, men det blir mycket snack och lite verkstad. Jag inser att kastteknik, linor och flugor har en komplexitet som inte ens en gång Einstein skulle kunna få någon ordning i. Skulle till och med drista mig till att påstå att Relativitetsteorin är "out of date" när det gäller flugfiske. Vad är det för fel på flöte och mask?
Inte nog med det. Släpa med sig halva bohaget känns bara oerhört ansträngande och det är inte konstigt att man inte orkar plocka fram och sätta samman utrustningen. Skämt åsido, men fiskenäringen har högsäsong nu och tjänar storkosing.

För er som misstror sommartider delar jag här några stunder som uppstod under den varmaste sommardagen här i Kirkenes.

Vy över fjorden
Synd att man inte kan fånga känslan

Norska flottan har lite aktiviteter så här nära ryska gränsen. Tror det är kaffe paus nu...
På spaning vid ryska gränsen måntro?

Tidiga morgnar kan moln flyta in strax över vattenytan in mellan öarna. Har än inte lyckats fånga det på bild, men kan lova att det är en mäktig syn.
Återigen en vy som i verkligheten tar andan ur en

Finns trots klimatet en del täppor att odla på.
Lite alpkänsla

En kort sommar där faunan och floran har lite tid att göra det de ska göra sommartid.
Flora och fauna i full fart

Dikeskanten i vacker skrud
Skira blommor i full prakt

Fullt med blommor överallt
I grönskan får färgerna fullt spelrum

Gult och blått verkar vara de färger som är övervägande i den växtlighet jag fann. Gamla svensktrakter, måntro?
Ängsblommor. Tänker på smörblomma men är nog inte ens i närheten

Ängsblomster. Finns det något vackrare?
Får mig att tänka på barndomens ängar

Även en amatör kan mixtra med skärpedjupet och få till riktigt bra bilder.
Tyckte faktiskt att jag bildmässigt fick till det här

RSS 2.0