Invigning

Sista helgen för denna rotationen och på onsdag är det dags för färd söderut för 14 dagars ledighet. Ska bli skönt att komma hem och koppla av och få lite sovmorgnar. Livet går i sina vanliga hjulspår, upp kl 05.30 för frukost och därefter iväg till jobbet för 12 timmars arbete. Kl 19 slutar dagen för hemfärd till Parkveien, där mästerkocken Kent tillaga allsköns delikatesser för gommen. Som t ex igår när han bjöd på kokt korv med bröd! Med räksallad blir det något av ett konstverk. Väl efter avslutad gourmetmåltid, blir det avkoppling i soffan med tillhörande sängfösare som kan bestå av antingen whiskey eller Gin tonic. På det somnar man gott och vaknar pigg som en lärka morgonen efter.

Mudenia hade invigning häromdagen av sitt nya kontor, Witsögården. En trevlig byggnad i 3 våningar. Där samlades vi alla svenska och norska guttar för pizza och en och annan öl. Kate, chefen våran, hälsade oss alla välkomna till denna milstolpe i Mudenias korta historia. Därefter tog Kaare över med en skröna om husets tillkomst och vad det genomlevt under årens lopp. Efter det var det dags för pizzan och lite mingel bland alla närvarande. Det var en go samling, ca 50 personer som var närvarande. Trevligt att på mer informella grunder snacka med än den ena, än den andra.

Under de sista dagarna har vi haft ett underbart vinterväder. Hög, torr luft, solen på sitt bästa humör och ett tiotal minusgrader. Kan inte bli bättre då vyerna över Kirkenes understundom kan vara ganska hänförande. Dessutom blir dagarna längre och längre med en hissnande fart. De som bor här uppe stadigvarande säger att det från och med i mitten av maj kommer att vara ljust dygnet runt, så om 2 rotationer får man försöka täcka över fönstret i sovrummetså att man kan somna.

Var en tur och kollade veteranhockey idag. Kirkenes Puckers mot Murmansk med vår lysande hockeystjärna, Niklas, i laget. Niklas verkar ha fått fart på sina lagkamrater, men de har nog en bra bit kvar till toppformen då Kirkenes förlorade med 13-3. Men det är lagom tempo för oss åskadare vid sargen.

Nu väntar en vecka i Tjeckien med, förhoppningsvis, fantastisk skidåkning, god mat och dryck och ett gott mått av avkoppling.

Och till sist, nytagna bilder....Koncentrerad...
Kirkenes Puckers en vacker vinterdag
Vår hockeystar. Niklas bistår med minst 100% kvalitetsökning
Mudenia:s hejarklack. Truls, Polle och skymd bakom Polle the one and only, gastronomen Kent
Återigen en vy över fjorden
Kirkenes by
Mudenia:s nya kontor, Witsögården
Kökschefen gallrar i grönsakslandet
Kate, våran chef, hälsar guttarna välkomna till Witsögården
Hmm...smakar inte pizzan bra, Anders?
Kate och Niklas lägger upp taktiken för Kirkenes Puckers...
De tre musketörerna, Pål, John och Geir
Vissa gör vad som helst för att få vara med på bild... Tobbe skärpning!
Sponsorsnack måntro?
En galen, men go norrman, Frankie boy
Truls, Polle och Kate i samspråk på Witsögården


Kommentarer
Postat av: Anonym

hmmmmm- til og med når du er koncentrert er du den flotteste mann nordover

klem lille venn

2009-08-17 @ 17:18:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0