Återstart

Efter en lång ledighet är jag nu tillbaka i Kirkenes. Gott att komma igång och att träffa alla dessa härliga medarbetare. Har upplevt många olika företagskulturer, men den som finns här hos Mudenia slår allt jag upplevt. Det är en fröjd att gå till jobbet på morgonen och uppleva denna otroligt positiva atmosfär. Fast att jag jobbar 12 timmar varje dag, så känns ingen dag betungande och arbetssam.

Visst finns det stunder, då det kan vara lite segt. Som nu när det var Barents spektakel, en festival över de tre gränserna mellan Norge, Finland och Ryssland. Var i Fjällhallen, en idrottshall insprängd i berget, och lyssnade på en konsert. Då blir det en och annan pilsner och kvällen blir sen. En annorlunda konsert, må jag säga. En, förmodligen känd, finsk artist misshandlade ett dragspel å det grövsta, vilket fick oss att misströsta om vad vi gett oss in på. Men efter en plågsam timme blev det genast bättre, då The September When tog scenen i besittning. Härlig, skön pop/rock som var väldigt njutbar.

Häromdagen var vi även på Snöhotellet hör i Kirkenes, liknande det i Juokkasjärvi, fast byggt med snö. Ett fantastiskt byggnadsverk med 23 rum, en sagolig entré och reception. Gick en runda och beskådade konstverket. Därefter satte vi oss i restaurangen och tog oss varsinn pilsner och en Jägermeister. Vi blev en aning besvikna, då vi trodde att vi skulle få Jägern i isglas, men ikke sa Nikke. Då var Kent tvungen att fråga hur det stod till med den saken. Restaurangen var inte i själva hotellet, utan i ett vanligt hus. Klart att de inte kunde servera i isglas här, men om vi tog oss åter in på hotellet, så skulle det serveras Jäger i isglas. Så vi tog oss åter in i hotellet och i receptionen stod ägaren med varsitt glas och en flaska Jäger. Ni måste dricka fort, sa han. Jasså, varför då? var vår fråga. Han log och sa, vänta så får ni se. Han hällde upp Jägern och det visade sig att man fick ta den i ett svep, då isen tydligen inte tålde spriten som gick rätt genom botten på glaset. Så det blev lite slabbigt. Han tog kungligt betalt, bara isglaset skulle han ha 50 norska kronor för och innehållet, det som blev kvar i glaset, 80 spänn.
I dag är det måndag och bara en arbetsdag kvar innan jag reser hem. Gör som vanligt, avslutar med en del foton. Har fått en del av dessa av Pålle, som visar hur vackert det kan vara här uppe i norr.
Så, ni som läser, ha det så gott till nästa gång.
I Norge måste man tydligen vara en aning övertydlig!
Här är vi publik i hockeylandskampen mellan Kirkenes Puckers och Ivalo från Finland. Ska sägas att det var veteranhockey och inte så välspelat.
Niklas, en av våra förmän. En gammal hockeystjärna från Skellefteå. Kirkenes Puckers klart lysande stjärnspelare.Så här vackert kan det vara när dimman kommer in över fjorden.
Grense Jakobsälv. Ryssland på andra sidan.
Vid receptionsdisken i Snöhotellet.
Laxskulptur i renaste is
En äkta dubbelsäng i ett av rummen i Snöhotellet
Isglas och Jägermeister
Jägern måste drickas per omgående
Snöhotellets exteriör

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej darling!Kan bara säga att det ser helt fantastiskt ut. Vilka bilder. Snöhotellet verkar ju vara riktigt häftigt..Bilden med utsikten över fjorden är ju fantastiskt vacker..

Ses snart my love!Åsa

2009-02-03 @ 15:15:42
URL: http://bloggkirkenes.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0